Situatii comice – un clasament umoristic

Situatii comice – un clasament umoristic

Umorul si situatiile comice fac parte din viata noastra cotidiana. Fie ca suntem protagonistii unor situatii comice, sau simpli spectatori efectul este mereu acelasi: o explozie de ras, o manifestare cat se poate de specifica si umana in acelasi timp.

In cele ce urmeaza vom prezenta un clasament umoristic cu o serie de situatii comice cat se poate de subiectiv in care sigur va veti regasi.

  1. Ai plecat de acasa, este o zi torida, soarele te orbeste si tu blestemi momentul in care ai uitat sa iti ochelarii. Te intalnesti cu prietenii si le impartasesti frustarea ta si nu intelegi de ce se uita la tine ciudat si izbucnesc in ras. Apoi iti dai seama si iti treci mana prin par. Deci acolo erau ochelarii…
  2. Te-ai hotarat sa iti faci aprovizionarea saptamanala, frigiderul este gol, iar tu nu ai chef sa iesi din casa pentru ca este sfarsit de saptamana. Iti faci intr-un tarziu curaj, iti misti fundul din canapea, te imbraci si pleci hotarat sa te intorci cu sacosele pline.

Ajungi in hipermarket, inghesuiala mare (vasazica nu esti singurul intr-o astfel de situatie), nu mai sunt cosuri disponibile. Mergi hotarat inainte, gramada de produse din bratele tale devine din ce in ce mai mare, iar campul tau vizual din ce in mai restrans.

Mai ai de luat doar ouale, cu greu te intinzi dupa un cofrag. Reusesti sa iei cofragul si darami tot standul.

Te consolezi cu gandul ca ai avut apoi cale libera pana la prima casa unde ai platit repede tot ce aveai nevoie, plus cateva sute de oua pe care le-ai fi consumat in cativa ani.

  1. Astazi este ziua cea mare, iti spui in sinea ta, ma voi angaja. Cand te-ai trezit de dimineata aveai un nod in stomac, nu aveai pofta de mancare, asa ca ai sarit peste micul dejun.

Se face ora interviului, te prezinti sigur pe tine, hotarat sa faci impresie buna. O secretara draguta te indeamna sa iei loc pe un scaun din sala de asteptare.

Si dintr-o data incep sa se auda o serie de sunete infioratoare dinspre stomacul tau, de parca o ceata de monstrii hamesiti au pornit la atac. Stomacul tau ascunde puteri nebanuite. Forta foamei este puternica.

  1. Iti place sa crezi despre tine ca esti o persoana ordonata si atenta la detalii. De aceea iti pastrezi in general telefonul pe modulul silentios sau vibratii. Vine ziua marii prezentari, seful tau are mari asteptari de la tine.

In mijlocul prezentarii se aude soneria unui telefon cu o melodie foarte “colorata”. Il rogi pe cel care nu si-a inchis telefonul sa o faca imediat (in mintea ta invectivele se aliniaza intr-o coada lunga la adresa nefericitului).

Nimeni nu se misca de pe scaune, mintea lucreaza febril, cauta sursa sunetului infernal si in cele din urma o gaseste: sacoul tau asezat in cuierul din partea opusa a salii. Te consolezi cu gandul ca toti au fost cu ochii pe tine, mai ales seful.

  1. Mergi pe strada si la un moment dat treci pe langa o persoana grabita care se impiedica si cade zgomotos. Nimeni nu rade, mai putin tu, care te-ai oprit in mijlocul drumului si razi zgomotos despre incidentul nefericitului trecator.

Situatiile comice sunt prea multe si diverse pentru a reusi sa facem un clasament care ar satisface pe toata lumea. De aceea lista ramane deschisa.

Si nu uitati: situatiile comice ne pandesc la tot pasul, cu totii le putem cadea victima in orice clipa.