Marvel: francize de top ale ultimilor ani

Marvel: francize de top ale ultimilor ani

Marvel este un nume de referinta pe piata media. Aparut inca din anii de dinainte de razboi, Marvel a avut parte de un debut dificil pe piata revistelor de benzi desenate. Pierdut initial printre rubricile ziarelor cotidiene, echipa de desenatori a trebuit sa imparta o perioada lunga de timp paginile publicatiilor cu numele mari ale acelei perioade.

Marvel a devenit un jucator important odata cu cel de-al doilea razboi mondial. Necunoscutul (pe atunci) Captain America a devenit personajul cel mai indragit de catre soldati, iar Marvel si-a inceput ascensiunea ce nu s-a terminat nici pana astazi.

Marvel realizeaza un univers cinematografic complex

Astfel, MCU (Marvel Cinematic Universe) este cel mai complex studio de creatie din istorie si depaseste net tot ce s-a realizat pana acum in domeniul cinematografiei.

Marvel a lansat numeroasa francize, ce incanta privirea spectatorilor, indiferent de varsta.

The Avengers

Seria Avengers este o reusita datorita faptului ca reuseste sa adune „sub acelasi acoperis” toti supereroii Marvel. Astfel, Captain America, Hulk, Thor, Iron Man si ceilalti eroi lupta cot la cot pentru a salva lumea de la dezastru.

Seria exploreaza complexitatea relatiilor dintre eroi si felul in care personalitatile diverse contrasteaza sau se completeaza reciproc.

Desi gama conflictelor rezolvate in fiecare film este destul de variata, celebrele personaje par angajate intr-o lupta de lunga durata cu Thanos.

Iron Man

Acest personaj este cel ce a deschis calea universului Marvel. Trilogia Iron Man il aduce pe marele ecran pe Robert Downey Jr. , ce interpreteaza un erou cu un caracter sarmant si posesor al unui umor de cea mai buna calitate.

Primul film al trilogiei este si cel mai important, deoarece pregateste calea pentru aparitia celor mai multi dintre eroii Marvel.

Doctor Strange

Acesta aduce un strop de inedit in universul Marvel, datorita gradului inalt de spiritualitate ce este introdus in film. Astfel, avem parte un un univers dominat de magie, antrenamente duse la extrem si carti magice, din care personajul principal isi va trage puterea.

Doctor Strange va ramane in continuare un personaj de actualitate, deoarece se va intoarce in Avengers – Infinity War si in Thor Ragnarok.

Thor

Eroul nostru aduce o doza de umor si sensibilitate intr-un univers condus si dominat de realismul evenimentelor cu care am fost obisnuiti in Iron Man. De altfel, umorul eroului principal si comediile de situatii au umanizat intr-o mare masura mitului zeului rece si nemilos, iar faptul ca sotia actorului ce da viata eroului principal este romanca, ne face sa ne uitam cu o placere mai mare la acest film.

Guardians of the Galaxy

In 2014, atunci cand a aparut primul film din aceasta franciza, fanii universului Marvel au fost destul de bulversati, deoarece eroii cu care erau obisnuiti au fost inlocuiti de o mana de proscrisi ce nu intelegeau si nu respectau nicio norma sociala si care nu iau pe nimeni in serios.

Ratonii sociopati si extraterestrii ce nu inteleg normele si nu se respecta nici pe ei insisi au intrat insa rapid in inimile fanilor, iar modul in care acesta ies din situatii fara iesire au determinat fanii sa ceara o noua serie.