Cei mai buni actori din filmele de comedie

Cei mai buni actori din filmele de comedie

O situatie neprevazuta este intotdeauna incarcata de un anumit grad de stres, dar acesta este destul de usor de gestionat si de eliminat, urmarind o piesa de teatru sau un film de comedie. Rasul a reprezentat intotdeauna cea mai usoara metoda de a scapa de stres, iar actorii ce joaca in comedii au ajuns sa fie unii dintre cei mai buni prieteni ai nostri.

In cele ce urmeaza am incercat sa fac un top al actorilor ce mi-au placut cel mai mult de-a lungul timpului. Binenteles ca lista este subiectiva si poate fi modificata dupa gusturile fiecaruia.

Ben Stiller

Nascut in noiembrie 1965 intr-o familie de cunoscuti comedianti, acesta isi incepe cariera inca de la o varsta frageda (6 ani) si apare in fata camerelor impreuna cu parintii. Desi pare interesat initial de teatru, se face rapid remarcat datorita ironiei cinice si simtului sau critic. „Empire of the Sun” reprezinta debutul acestuia in cinematografie si este urmat de o serie numeroasa de alte filme: Night at the Museum, Meet the parents, Zoolander, etc.

Chevy Chase

Cornelius Crane Chase s-a nascut in 8 octombrie 1943 si face parte dintre castigatorii premiilor Emmy. Acesta isi face debutul in cinematografie in sezonul inaugural al „Saturday Night Live” si devine cunoscut din filmele „Fletch”, „Three Amigos” si „Caddyshack”.

Eddie Murphy

Si-a inceput cariera de comediant in urma cu mai mult de 27 de ani. Astfel, in 1980 (pe atunci avea numai  19 ani) s-a alaturat  celor de la „Saturday Night Live”.

Datorita faptului ca era un comediant innascut (fiind considerat „clovnul” liceului), acesta s-a facut remarcat si a fost distribuit in filme precum „48 hours”, „Trading Places”, „Doctor Dolittle”, „Meet Dave” sau celebrul „Beverly Hills Cop”.

Martin Lawrence

Este considerat de multi critici de film cel mai bun comediant de culoare de la Hollywood.

Nascut in Germania, la Frankfurt, s-a mutat in SUA cand avea varsta de numai 6 ani. Inceputurile carierei nu au fost scutite de probleme. Astfel, in februarie 1994, atunci cand era gazda a ”Friday Night Live”, Lawrence a facut o serie de glume extrem de obscene, astfel incat fost pus pe lista neagra a emisiunii pentru intreaga viata.

Startul carierei in cinematografie a fost fulminant, datorita rolului interpretat in „Bad boys”, acolo unde a facut o echipa memorabila cu Will Smith. De amintit mai sunt si „Blue Streak” si mai ales seria filmelor „Big Momma House”. Martin Lawrence este inconfundabil datorita modului de a vorbi si a celui in care interpreteaza personajele.

Adam Sandler

Este unul dintre actorii ce sunt „cap de afis” in orice film de comedia in care joaca. Personal, atunci cand il vad in distributie stiu ca voi avea parte de o comedie de calitate, cu situatii spumoase si personaje interpretate magistral.

Anii 90 au constituit rampa de lansare pentru Adam Sandler, iar filme precum „Big Daddy”, „Happy Gillmore” sau „Funny People” fac deliciul publicului.

Jim Carrey

Cariera acestuia este meteorica, iar anul 1994 a reprezentat varful acesteia. Filmele sale au fost renumite datorita personajului „Ace Ventura – Pet Detective”, iar interpretarea fantastica din „The Mask” va ramane cu siguranta in memoria noastra.